Ambulante ondersteuning

Woon je zelfstandig of bij je ouders/familie? Dan kom je in aanmerking voor ambulante ondersteuning bij Plan Op Maat. Onze begeleiders gaan in gesprek met je over wat er nodig is. Zodat wij je heel gericht op specifieke onderdelen kunnen ondersteunen. Denk daarbij aan het bijhouden van de administratie, het onderhouden van een sociaal netwerk of het stimuleren van de motoriek. Ambulante ondersteuning is voor iedereen anders en gericht op jou als individu. Wij bieden hierin altijd maatwerk aan.

Onze ambulante begeleiding is onder andere gericht op:

  • Vormgeven en planning huishouden
  • Hulp bij de administratie
  • Het leggen van sociale contacten
  • Praktisch ondersteunend of ondersteuning op sociaal emotioneel vlak
  • Begeleiding op het werk, school of een andere vorm van daginvulling

Onze begeleiding richt zich op het vergroten van jouw mogelijkheden. Daarbij is het einddoel dat je zo zelfstandig mogelijk leert functioneren in de maatschappij. Dat doen we door te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Persoonlijk & betrokken
Wij streven ernaar om jou meer eigen verantwoordelijkheid te geven. Je behoudt zeggenschap over je eigen traject. Hierbij word je ondersteund door onze begeleider(s). Je leert van je goede (en slechte) ervaringen en leert hierdoor zelf keuzes te maken. Op deze manier behoud je het gevoel van een volwaardig bestaan.